Stel je eens voor dat jouw leven een bus (touringcar) vol met passagiers is. Zit jij dan achterin de bus en geef jij het stuur uit handen? Of heb je het gevoel dat je voor in de bus zit, zelf het stuur in handen hebt en de richting bepaalt?

Wat doen mensen die succesvol zijn?

De basisvoorwaarde voor het maken van échte verandering en het behalen van succes in je leven, is dat je bereid moet zijn om aan de kant van de oorzaak te gaan staan. Mensen die succes hebben zien zichzelf als oorzaak van hun succes. Zij hebben het zelf gerealiseerd. Zij zijn ervan overtuigd dat ze hun eigen handelen zelf kunnen beïnvloeden en dat ze precies datgene zelf doen om ervan te zorgen dat zij hun doel halen.

Als je er echter vanuit gaat dat de wat je overkomt en hoe je reageert onveranderbaar is, dan zit je aan de gevolgkant van dit principe. De oorzaak leg je dan buiten jezelf. Je zit dan achterin de bus en overkomt het leven je.

Verantwoordelijkheid nemen

Wanneer je echter aan de oorzaakkant gaat staan, dan zoek je de verandering van je gedrag, je communicatie of hoe je reageert bij jezelf. Je neemt dan de verantwoordelijkheid voor wat er in je leven gebeurt en creëert daardoor keuzevrijheid. Het grote voordeel is dan dat je dus iets kunt veranderen en je daarbij je leven jouw eigen richting geeft. En als jij verandert, verandert de omgeving met je mee, hoe fijn is dat?

Hoe zit het bij jou?

Weet jij wat jij wilt? Zit jij voor in de bus met het stuur stevig in handen of zit je achterin de bus en overkomt het leven je?

Coachpraktijk Irene Bex

onthaasten | ontstressen | ontplooien

Inspiratiemail

Was deze blog interessant voor je? Meld je dan aan voor mijn Inspiratiemail en ontvang 6x per jaar gratis praktische tips en inspiratie over persoonlijke ontwikkeling voor meer rust, energie, rust, werkplezier, zelfvertrouwen en balans. 

Heb je een vraag over dit onderwerp?

Ken jij iemand voor wie dit onderwerp interessant kan zijn, deel dit bericht dan gerust. Reageren of heb je een vraag? Neem dan contact op of laat een reactie achter.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *