De reden dat we er niet in slagen om ons leven in vrijheid te leven en de dingen te doen die we écht willen, is dat we allerlei – meestal onbewuste – belemmerende overtuigingen hebben over onszelf. De meesten zijn al in onze vroege kinderjaren gevormd.

Zo werkt zelfsabotage

Iedereen zit vol met ideeën, niet alleen over zichzelf, maar over alle facetten van het leven: veiligheid, relaties, werk, autoriteit, geld, gezondheid, liefde, religie, geluk, etc.. Al die ideeën vormen een filter waardoor je naar de wereld kijkt en ze creëren zelfs letterlijk je ervaringen. Stel je hebt de overtuiging “niemand is te vertrouwen”, dan zal je dit in je relaties met anderen ook telkens weer bevestigd zien.

Stel: je hebt de overtuiging “ik ben niet goed genoeg”, dan zal je dit wanneer je iets onderneemt en er niet in slaagt om je doelen te behalen, telkens weer bevestigd zien. De meeste komen uit de tijd dat we kind waren. Als onze ouders kwaad op ons waren en dingen zeiden als: “Het zal nooit wat worden met jou”. Of – dit is ook een leuke – “Jij zult het ook nooit leren”.

Dat soort uitdrukkingen maakten diepe indruk en uiteindelijk ben je ze gaan geloven. We noemen dit belemmerende gedachten of overtuigingen en dit zet je makkelijk aan tot zelfsabotage. Zo werkt het:

Zo werkt zelfsabotage

Ga aan de slag met ‘helpende gedachten’

Als je wilt slagen in het leven, is het van essentieel belang dat je gedachten en overtuigingen koestert die je het groene licht geven om te slagen. Dus overwin je blokkades en leer (meer) te denken in mogelijkheden en ‘helpende gedachten’ in een 2- uur durende persoonlijke coachingssessie. Je ontdekt of jouw mindset vóór of tegen je werkt, hoe jij omgaat met situaties en je leert hoe je een Groeimindset kunt ontwikkelen.  Je leert stapje voor stapje wat de ingrediënten zijn om jouw eigen Anti-stressrecept te schrijven.  Met als resultaat: minder stress en meer regie over je eigen leven.

Maak nu een afspraak en wacht niet langer. Ze jouw eerste stappen om het beste versie van jezelf te worden! Begin met een kleine positieve verandering, vandaag nog. Je hebt niks te verliezen, je kan alleen maar winnen! Lees meer

Coachpraktijk Irene Bex

onthaasten | ontstressen | ontplooien

Inspiratiemail

Was deze blog interessant voor je? Meld je dan aan voor mijn Inspiratiemail en ontvang 6x per jaar gratis praktische tips en inspiratie over persoonlijke ontwikkeling voor meer rust, energie, rust, werkplezier, zelfvertrouwen en balans. 

Heb je een vraag over dit onderwerp?

Ken jij iemand voor wie dit onderwerp interessant kan zijn, deel dit bericht dan gerust. Reageren of heb je een vraag? Neem dan contact op of laat een reactie achter.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *