Wanneer een medewerker zich ziek meldt met klachten van overspannenheid of burnout, dan zijn de gevolgen als snel voelbaar op de werkvloer en in de portemonnee van de werkgever. Een gemiddelde burnout duurt al snel 8-12 maanden. In veel gevallen komt hulp pas na een paar maanden een beetje op gang.

Oorzaken van burnout

Problemen op de werkvloer in combinatie met het privéleven blijken vaak oorzaken te zijn als mensen met stressgerelateerde klachten kampen. Vaak zoeken mensen met een burnout de oorzaken buiten zichzelf. Stress- en burnoutbegeleiding is erop gericht orde op zaken te stellen en de medewerker ervan bewust te maken dat hij/zij zelf verantwoordelijk is voor hoe hij of zij omgaat en zelf in actie kan komen om de stressoren te verlagen en zijn of haar veerkracht om met uitdagingen om te gaan te verhogen. 

Schakel een specialist in

Coachpraktijk Irene Bex is een efficiënte en betrouwbare partner die kan ontzorgen door de acute gevallen snel en verantwoord op te pakken. Als onafhankelijk specialist begeleiden wij jouw medewerker op een ongedwongen manier door zijn of haar proces. We stimuleren de nodige groei en ontwikkeling, waardoor de medewerker weer snel beter in zijn/haar vel komt te zitten. Oude belemmerende gedragspatronen die een negatieve invloed hebben op het dagelijks functioneren zowel op het werk als thuis worden opgelost, waardoor er ruimte ontstaat om stappen te zetten naar herstel.

Even sparren?

Wil je werken aan het duurzaam inzetbaar houden van jouw medewerkers? Wil je onderzoeken wat wij voor jouw medewerkers kunnen betekenen? Of wil je gewoon even sparren?  We zorgen ervoor dat jouw medewerkers weer goed mee kunnen draaien in het team en optimaal kunnen presteren.  

Coachpraktijk Irene Bex

onthaasten | ontstressen | ontplooien

Inspiratiemail

Was deze blog interessant voor je? Meld je dan aan voor mijn Inspiratiemail en ontvang 6x per jaar gratis praktische tips en inspiratie over persoonlijke ontwikkeling voor meer rust, energie, rust, werkplezier, zelfvertrouwen en balans. 

Heb je een vraag over dit onderwerp?

Ken jij iemand voor wie dit onderwerp interessant kan zijn, deel dit bericht dan gerust. Reageren of een heb je een vraag? Neem dan contact of laat een reactie hieronder achter.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *