Wat betekent het om je hart te volgen?

Als je doet wat je deed, krijg je wat je kreeg. Hiermee bedoelen we dat we vaak blijven vastzitten in oude patronen. Gewoon omdat we dat gewend zijn. Omdat we nog niet beter weten. En vooral omdat we angstig zijn voor het; “Wat als.” Ja, “wat als alles lukt?” Maar daar staan we vaak niet eens bij stil. Wij volgen liever ons oude patroon. Dan weten we tenminste waar we aan toe zijn. Zelfs als het ten koste gaat van onszelf en soms ook van de mensen om ons heen.   Zit jij ook altijd in je hoofd? Weet dat ons brein niet is gemaakt om ons gelukkig te maken.  

Angst voor gevaar

Onze hersenen hebben als functie om jou veilig te houden, om ervoor te zorgen dat jij kunt overleven. Je brein wil jou beschermen tegen gevaar. Als jij dus altijd je hersenen, je ratio, je verstand volgt, dan kies je vanuit de angst voor gevaar. Je kiest voor veiligheid, zekerheid en overleven. De kans is vrij klein dat jij je dan echt gelukkig voelt.  We kennen allemaal wel gedachten die ons vertellen wat we wel mogen doen, hoe we ons moeten gedragen. De dingen die we niet mogen zeggen en wat we beter wel kunnen doen. Maar heb je weleens nagedacht van wie al die opdrachten komen? Zijn die “regels” die jij jezelf oplegt wel echt van jou? Of, heb jij jezelf laten programmeren door je ouders, de juf of meester, vrienden en familie? Heb je er weleens echt bij stilgestaan dat sommige gedachten je misschien niet meer helpen?

Leef jij op de automatische piloot?

Welke gedachten helpen je en welke doen geen dienst meer? Stel eens de vraag aan je brein; “Is dit waar?” Waarom is het soms zo moeilijk om je hart te volgen?  We hebben geleerd dat we ons moeten aanpassen aan onze omgeving. We doen dingen omdat dat nou eenmaal zo hoort en niet altijd omdat we dat zelf graag willen. Als je dat keer op keer doet worden dat je gedragspatronen; deze zijn ingeprogrammerd. Je staat op de automatische piloot en staat er dan vaak helemaal niet meer bij stil dat je iets doet omdat je denkt dat dat nou eenmaal zo hoort en normaal is. Wanneer je dan vervolgens besluit om wel naar je hart te luisteren, weet je eigenlijk niet meer goed hoe dat moet…

Wat is je hart volgen?

Het betekent dat je doet wat je echt diep van binnen wilt.

Maar hoe weet je of je je hart volgt?
Merk bij jezelf het volgende verschil op: zoek je vooral iets van je omgeving, zoals bevestiging, aandacht of liefde?
Of voel je dat de beslissing echt van binnenuit komt? Voelt het kloppend voor jou, los van de oordelen en meningen van andere mensen? Als het dat laatste is, dan weet je dat je je hart volgt.

Wat betekent het om je hart te volgen?

Als je je hart volgt, dan betekent dat dat je je gevoel en je intuïtie volgt en doet wat je het allerliefste wil. Hoe spannend, eng, onverwachts of oncomfortabel dat ook voelt, je doet het toch. Diep van binnen voel je dat je hart volgen je uiteindelijk het meest voldoening, zingeving of geluk zal geven.

Luister naar je hart want dat klopt…
want loslaten is het begin van iets nieuws!

Wil jij je hart volgen, maar weet jij niet hoe?

Neem dan contact met mij op en maak een afspraak voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek, dan gaan wij dit samen onderzoeken.