Vergoedingen

 

Mogelijkheden om voor vergoeding in aanmerking te komen 

 

Via jouw werkgever 

Veel bedrijven hebben een persoonlijk budget gereserveerd voor opleidingskosten en persoonlijke en professionele ontwikkeling. Vaak zijn werkgevers bereid trajecten te vergoeden omdat zij gebaat zijn bij een gezonde, goed functionerende medewerker. Informeer bij jouw werkgever of hier mogelijkheden voor zijn. De inhoud van de sessies blijft altijd vertrouwelijk, ongeacht of jouw werkgever wel of niet het traject vergoedt. 

Arbodienst/bedrijfsarts

In het kader van Wet Verbetering Poortwachter werkt een werkgever, na overleg met de bedrijfsarts, vaak graag mee. Zeker als het gaat om zaken als burnoutpreventie, langdurig ziekteverzuim of duurzame inzetbaarheid. Vraag het even na.  De inhoud van de sessies blijft altijd vertrouwelijk, ongeacht of je werkgever wel of niet het traject vergoedt. 

Aftrekbaar voor Ondernemers / ZZP’er

Als ondernemer kunnen de kosten en de btw van een zakelijk coachingstraject mogelijk aftrekbaar zijn van de  belasting.  Voorwaarden hiervoor kun je vinden op de website van de Belastingdienst of bij jouw accountant. 

Via PGB of het UWV

Krijg  je op dit moment een persoonsgebonden budget? Dan kun je de kosten, onder bepaalde voorwaarden, vergoed krijgen via het PGB. Ben je op dit moment werkloos en ontvang je een uitkering? Informeer dan bij de uitkeringsinstantie naar de beschikbare financiële middelen ten behoeve van jouw herstel en re-integratie. Via een individuele re-integratieovereenkomst kan  het UWV een budget reserveren om de coaching geheel of gedeeltelijk te betalen. 

Jouw zorgverzekering

Coaching behoort  (nog) niet tot het basispakket en wordt doorgaans niet vergoed door ziektekostenverzekeraars. Afhankelijk van het soort polis kan het zijn dat dit soort kosten (gedeeltelijk)  worden vergoed als je aanvullend verzekerd bent. Informeer bij jouw ziektekostenverzekeraar naar de mogelijkheden.

Artikel: Vergroot de kans op vergoeding van jouw traject.

“Wanneer je iemand zoekt die je op een warme en open manier handvatten kan geven om een stapje verder te komen in je eigen ontwikkeling en in het zijn wie je bent, dan kun je bij Irene terecht. Ze heeft me inzichten gegeven in mijn welbevinden van nu en laat mij op een positieve manier aan de slag gaan met wat voor mij een volgende stap moet zijn. Ben je op het moment uit balans en zoek je een fijne en goede coach dan ben je bij Irene op het juiste adres”.

Renate

Neem contact op

Heb je vragen of ben je benieuwd naar de mogelijkheden, neem dan contact met ons op.