Voel je je al een lange tijd uitgeput en heb je weinig energie hebt om de dingen te doen die je eigenlijk wilt doen? Heb je het gevoel dat de druk van je werk en andere verplichtingen minder goed aan kunt? Herken je dat je de rust niet meer kan vinden, ook al probeer je te ontspannen? Blijft je hoofd ‘aan’ staan en houden je gedachten je letterlijk wakker? Ben je prikkelbaar en val je sneller uit naar anderen? Misschien hebben jouw klachten te maken met stress, overspannenheid of een burnout.

Overbelasting stresssysteem
Waarschijnlijk heeft jouw stresssysteem lange tijd ‘aan’ gestaan waardoor jouw (reserve) batterij steeds leger is geworden. In deze tijd verergeren stressklachten. Ze worden zwaarder, komen vaker voor en ook het aantal klachten breidt zich uit. Misschien ervaar je stress op het werk of in je privéleven.

Wanneer je te maken hebt met een overspannenheid of een burnout, dan voel je je opgebrand. Het is iets wat geleidelijk ontstaat wanneer je na een lange periode van maanden tot misschien zelfs jaren constante stress hebt ervaren. Dit maakt een burnout ook zo verraderlijk: meestal merk je te laat dat je (te lang) over je grenzen heen bent gegaan. Lees hier welke mensen gevoeliger zijn voor stress.

Doe de stresstest
Wil je weten of jij te maken hebt met stress, overspannenheid of een burnout en of je risico loopt om hier ziek van te worden? Doe dan de stresstest. De test bestaat uit 20 vragen en duurt ongeveer 2 minuten. De test is geheel anoniem en je ontvangt jouw resultaat direct na het invullen. Let op: deze stresstest stelt geen officiële diagnose, maar geeft slechts een beeld van de ernst van jouw huidige toestand en kan jou helpen bepalen of het nodig is om professionele hulp in te schakelen.

Want ook voor jou is het mogelijk om met minder stress, meer energie, plezier, rust en balans door het leven te gaan.

Meer weten over stress?
Wat is stress? 
Stresssignalen en klachten 
Wat is het verschil tussen overspannenheid en burn-out?
5 signalen van een burn-out
Hulp bij stressklachten

Klik op 'volgende' om te starten met de test