Deze week hebben Marc Spruit en ik de teamtraining ‘Je stress de baas’ aan een team van de Bibliotheek Midden Brabant mogen geven. De deelnemers hebben op een interactieve manier ervaren aan welke knoppen ze kunnen draaien om met minder stress en met meer rust, plezier en energie in het leven te staan en optimaal kunnen functioneren, zowel op het werk als thuis.

Het was een zeer prettige training. Ik ben me bewust geworden van stress op werkgebied alswel privé. Je kon zaken voor jezelf noteren en je hoefde niet alles met iedereen te delen. Het stressspel met de keukenschorten was zowel leuk als zinvol“.

Het was erg leuk! Er heerste een goede sfeer. Het is goed om eens bewust bezig te zijn wat mij allemaal stress geeft. Ik heb veel geleerd! Bewustwording is stap 1 in het maken van andere keuzes. Ook confronterend als je niet zo goed weet hoe je andere keuzes moet maken”. 

Resultaten 

Collega’s…
– herkennen waar hun stress vandaan komt
– leren signalen en oorzaken herkennen bij zichzelf en elkaar

– kunnen stressvolle situaties beter het hoofd bieden

– weten beter hoe ze hun energiebalans optimaal houden

– vergroten de balans tussen draagkracht en draaglast

– leren chronische stress te transformeren naar gezonde stress 

 

“Met de teamtraining ‘Je stress de baas’ kun je samen met je eigen team aan de slag. Daarbij is werkdruk niet de enige component. De training is verhelderend in de zin van het herkennen van signalen en oorzaken, vergroot de bewustwording rondom energievreters en energiegevers en is confronterend in de zin van het belang van het maken van keuzes en problemen met het doorbreken van patronen hierbij“. 

Jan Verschure

Manager Bibliotheken Regio Zuid, Bibliotheek Midden-Brabant

Coachpraktijk Irene Bex

onthaasten | ontstressen | ontplooien

Heb je een vraag over dit onderwerp?

Ken jij iemand voor wie dit onderwerp interessant kan zijn, deel dit bericht dan gerust. Heb jij ook zo’n inspirerend verhaal, deel het gerust hieronder 😉  Reageren of heb je een vraag? Neem dan contact op of laat een reactie hieronder achter.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *