Teamtraining
‘Inzetten van teamkwaliteiten’

 

Wat heeft jouw organisatie aan kwaliteiten in huis?

Een goede werksfeer haalt het beste in je mensen een organisatie naar boven en zorgt voor een efficiëntere samenwerking met betere resultaten. Wat hebben de mensen binnen jouw organisatie in huis? Waar zijn je collega’s goed in? Waar krijgen ze energie van en wat kost ze energie? Zijn de medewerkers van jouw organisatie bewust van het feit dat ze zelf de regie in handen hebben? Wordt hen gevraagd aandacht te besteden aan hun kwaliteiten of gaat er veel energie naar het ontwikkelen van hun tekortkomingen?

Wat heeft het team in huis?

Zijn teamgenoten zich bewust van hun kwaliteiten en die van hun collega’s? Gaat de aandacht in het team naar de kwaliteiten of naar de tekortkomingen? In de training ‘Inzetten van teamkwaliteiten’ leren de deelnemers de keuze te maken waar ze aandacht aan willen besteden en waar ze zich in willen ontwikkelen. Als teamleden weten wat ze aan elkaar hebben en van elkaar de plus- en minpunten weten, wordt het makkelijker om de krachten te bundelen en ontstaat er
teamspirit. 

 

Individueel of in teamverband

Deze training is heel geschikt om met een team te doen en werkt ook heel goed voor individuele medewerkers uit verschillende onderdelen van de organisatie.

Individueel

Wat zijn de keuzes die je kunt maken binnen je werk, je leven, je bedrijf, je team? Wat zijn jouw kwaliteiten en wat heb je nodig om deze meer te gaan inzetten? Zit je op de goede plek? Kun je meer uit jezelf halen dan je nu doet? Weet je wat er nodig is om de volgende stap te zetten? Ken je jouw mogelijkheden? Lees verder

Teams

Wat zijn de persoonlijke keuzes die teamleden kunnen maken binnen de samenwerking in het team? Welke kwaliteiten in het team kunnen meer worden benut? Wat is de (potentiële) bijdrage van ieder teamlid aan de teamprestaties? Het is extra waardevol om deze vragen te stellen bij teams die vast zitten of waar de fut uit is, maar bijvoorbeeld ook bij het invoeren van vernieuwde werkwijzen of bij verandertrajecten.

 

 

Mijn collega’s en ik hebben de teamtraining als zeer positief ervaren. Marc en Irene vullen elkaar goed aan en hebben een zeer persoonlijke aanpak. De training zat vol met leuke werkvormen en deze waren toegesneden op onze organisatie. De vooraf afgesproken doelen zijn zeker behaald!

Annemarie de Jager

Teamleider Havo 4 en Havo 5, RSG Pantarijn

Wie zijn wij? 

Deze training wordt verzorgd door Irene Bex van Coachpraktijk Irene Bex en Marc Spruit van MenS | Durf te groeien. 

Irene Bex

Irene was werkzaam als officemanager bij een groot bedrijf en signaleerde dat stress een enorme invloed heeft op prestaties en ziekteverzuim. Met haar achtergrond als leerkracht speciaal onderwijs, coach, stress- en burnoutspecialist en trainer deelt ze graag haar kennis en ervaring. Haar uitleg en adviezen zijn helder, bruikbaar en toegespitst op de dagelijkse praktijk. 

Marc Spruit

Marc Spruit werkt als teamcoach (trainer) en als interim leidinggevende in de financiële dienstverlening. Zijn jarenlange ervaring in het coachen, begeleiden en ontwikkelen van teams en de mensen binnen die teams, zet hij met veel plezier in. Hij helpt mensen het inzicht en vertrouwen op te bouwen voor het zetten van de eerste of de volgende stap in hun groei.

Resultaten 

Na deze workshop hebben de deelnemers meer inzicht in hun eigen kwaliteiten en in de (aanvullende) kwaliteiten van hun collega’s. Het onderlinge begrip is gegroeid. De deelnemers hebben mogelijkheden ontwikkeld om zichzelf en anderen meer in hun kracht te zetten. Hierdoor kan er efficiënter en effectiever worden gewerkt. Dit heeft een positief effect op het werkplezier, de samenwerking en de resultaten. In teams stappen teamleden uit vaste patronen. Weerstand wordt weggenomen en het team wordt geactiveerd. Deelnemers gaan met een nieuwe kijk en nieuwe energie aan de slag en nemen verantwoordelijkheid voor hun ontwikkeling en die van het team.

 

“Ik vond het een positieve training, actief en gericht op de toekomst. De dag vloog voorbij. Er heerste een prettige, veilige sfeer. Het was prettig elkaar eens op een andere manier mee te maken en te leren hoe je van elkaars kwaliteiten gebruik kunt maken“.
"Mijn collega’s en ik hebben de teamtraining als zeer positief ervaren. Marc en Irene vullen elkaar goed aan en hebben een zeer persoonlijke aanpak. De training zat vol met leuke werkvormen en deze waren toegesneden op onze organisatie. De vooraf afgesproken doelen zijn zeker behaald. "".

Annemarie de Jager – Teamleider Havo 4 en Havo 5 van RSG Pantarijn

“De training was voldoende afwisselend, leerzaam en er was ruimte voor inbreng. Op een ‘veilige’ manier elkaars kwaliteiten, maar ook elkaar valkuilen bespreken en hoe je elkaar daarop feedback geeft. Ik kreeg er energie van”.

Investering incompany 

• Een dagdeel (3,5 uur) met 1 trainer    €    775,-
 • Een dagdeel (3,5 uur) met 2 trainers € 1.450,-
• Een hele dag (8 uur) met 1 trainer      € 1.550,-
  • Een hele dag (8 uur) met 2 trainers    € 2.900,- 

Deze prijs is voor 12 personen (inclusief voorbereiding, intakegesprek en exclusief btw, en (indien van toepassing) locatiekosten, lunchkosten en faciliteiten. 

We maken de training overigens graag helemaal voor jouw organisatie op maat. 

Individuele begeleiding 

Naast teamtrainingen op het gebied van persoonlijke en professionele ontwikkeling, verzorgt Coachpraktijk Irene Bex ook individuele begeleiding aan medewerkers. Korte preventieve coaching of stress- en burnoutbegeleiding voor jouw medewerker helpt om ziekteverzuim te voorkomen en terug te dringen. Jouw medewerker leert beter om te gaan met bestaande problemen en herstelt sneller van een stressvolle situatie, zodat deze zijn/haar volledige potentieel kan benutten. 

Offerte op maat aanvragen 

Wil je dat wij deze training, een training op maat of  individuele begeleiding voor jouw organisatie verzorgen? Laat een bericht achter via het contactformulier hieronder en we nemen zo snel mogelijk contact op om de mogelijkheden te bespreken. 

Neem contact op

Wil je werken aan het duurzaam inzetbaar houden van jouw medewerkers? Wil je onderzoeken wat wij voor jouw medewerkers kunnen betekenen? Of wil je gewoon even sparren?  We zorgen ervoor dat jouw medewerkers weer goed mee kunnen draaien in het team en optimaal kunnen presteren.