Een gezonde werkdruk is prima, maar wat als deze omslaat in ongezonde werkstress? En als deze ongezonde stress leidt tot verzuim? Verzuim door stress en psychische klachten is te voorkomen, door vroegtijdig de signalen te herkennen en aan te pakken. 

Voorkom stress op de werkvloer

In meer dan 70% van de gevallen wordt psychisch verzuim veroorzaakt door stress op het werk, vaak met langdurig ziekteverzuim als gevolg. Stress wordt een medewerker vaak teveel als de spanning op verschillende gebieden oploopt en hij/zij hierdoor de controle verliest op het werk, als het thuis niet lekker loopt of als je financiele zorgen hebt. De balans tussen werk en privé raakt verstoord. Gelukkig ontstaat stress, overspannenheid of burnout niet van de één op de andere dag. Er zijn waarschuwingssignalen waarop de gestreste medewerker en de werkgever kunnen letten. Als de risico’s tijdiger worden gesignaleerd, kan dat uw organisatie veel verzuim schelen.

Wat kun je doen?

 Je leest het in deze artikelen.

> Wat is stress

> Ongezonde stress kan zich op verschillende manieren uiten

> Stresssignalen en klachten

> Wat is het verschil tussen overspannenheid en burnout

> Ik heb het niet meer naar mijn zin op mijn werk

> Welke mensen zijn gevoeliger voor stress

Voorkomen dat jouw medewerker ziek wordt 

> Hoe herstel je van een burnout?

> Zou jij willen onthaasten, ontstressen en jezelf willen ontplooien?

> Begeleiding van medewerkers

> Loopbaanbegeleiding

Coachpraktijk Irene Bex

onthaasten | ontstressen | ontplooien

Inspiratiemail

Was deze blog interessant voor je? Meld je dan aan voor mijn Inspiratiemail en ontvang 6x per jaar gratis praktische tips en inspiratie over persoonlijke ontwikkeling voor meer plezier, zelfvertrouwen en werkplezier. 

Heb je een vraag over dit onderwerp?

Ken jij iemand voor wie dit onderwerp interessant kan zijn, deel dit bericht dan gerust. Reageren of een heb je een vraag? Neem dan contact o of laat een reactie hieronder achter.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *