Presentatie of workshop voor Mantelzorgers 

Voor verenigingen en welzijnsorganisaties 

Er zijn ruim 4 miljoen mantelzorgers in Nederland. Een op de tien helpers voelt zich zwaar belast door de zorgtaak. Zorgen voor een ander betekent dat je naast je eigen leven ook nog eens voor een ander gaat zorgen. Maar hoe organiseer je dat en hoe zorg je ervoor dat het niet teveel voor je wordt? 

“De presentatie voor Mantelzorgers op de Mantelzorgdag was zeer praktisch ingestoken.
Irene gaf goede toepasbare adviezen om als Mantelzorger in balans te blijven.” 
Lieke van Zon, verpleegkundig specialist Neuro-Oncologie

Interactieve lezing, presentatie of workshop

In een presentatie vertelt Irene Bex, stress- en burnoutspecialist over overbelasting. Een thema waarin mantelzorgers zich herkennen en zich gesteund voelen in wat ze voelen en doormaken. Hierbij zullen praktische voorbeelden en handvatten verweven zitten. De mantelzorger leert wat je allemaal kunt inzetten om niet alleen goed voor de ander, maar ook goed voor jezelf te blijven zorgen. En wat nodig is om in balans te blijven, niet alleen op korte- maar ook op langere termijn. 

Ik vind het belangrijk om mensen te laten ‘voelen’ hoe het is om overbelast te zijn. Een vrijwillige mantelzorger uit het publiek kreeg een schort om en kreeg steeds meer ‘energievreters’ in haar schortje gegooid. Het begon wat te trekken aan haar schouders en nek, vertelde ze. Naarmate er meer ‘energievreters’ in haar schortje vielen, hoe zwaarder het voor haar werd. Ze was dan ook blij om te ervaren dat er ook  voldoende ‘energiegevers’ zijn om ervoor te zorgen dat je het als mantelzorger kan ‘volhouden’ en kunt voorkomen dat je overbelast raakt.

Individuele begeleiding 

Naast teamtrainingen op het gebied van persoonlijke en professionele ontwikkeling, verzorgt Coachpraktijk Irene Bex ook individuele begeleiding aan medewerkers.  Korte preventieve coaching of stress- en burnoutbegeleiding voor jouw medewerker helpt om ziekteverzuim te voorkomen en terug te dringen. Jouw medewerker leert beter om te gaan met bestaande problemen en herstelt sneller van een stressvolle situatie, zodat deze zijn/haar volledige potentieel kan benutten.   

"Ik vond het een interessante presentatie. Héél herkenbaar. Veel dingen wist ik wel, maar doe ik toch vaak niet. Het heeft vooral te maken met mezelf tijd gunnen om goed voor mezelf te zorgen."
"We mochten elkaar een compliment geven omdat we voor een ander zorgen. De erkenning was fijn. Zeker omdat het zorgen voor een ander best zwaar kan zijn. Er werden goede tips gegeven die ik zeker thuis ga uitproberen."

Offerte op maat aanvragen 

Wil je dat wij deze presentatie, een workshop op maat, of een training op maat voor jouw organisatie verzorgen? Laat een bericht achter via het contactformulier hieronder en we nemen zo snel mogelijk contact op om de mogelijkheden te bespreken.