Teamtraining ‘Je stress de baas’

3 cursusavonden 

Deze training wordt alleen nog maar aan medewerkers van bedrijven en organisaties gegeven.

Iedereen heeft wel eens stress. Maar zodra goede stress omslaat in ongezonde stress, is het hoog tijd om in actie te komen. Daarom is het nu jouw tijd om aan de slag te gaan met deze cursus en jouw stress de baas te worden!

Leer op een inzichtelijke manier je stressniveau te herkennen en te verlagen met deze praktische cursus. In een eigen veilige omgeving ontdek je waar het gevoel van gejaagdheid, onrust, alertheid en vermoeidheid vandaan komt en hoe je met meer energie, plezier, rust en balans in het leven kunt staan. 

(On)gezonde stress

Stress hoort bij het leven en komt bij iedereen voor. Stress of spanning is niet per definitie ongezond. Het is gezond zolang de eisen die aan iemand worden gesteld, niet hoger zijn dan wat die persoon aankan. Als de stress lang aanhoudt en er onvoldoende gelegenheid is om tussentijds te herstellen, ontstaan er problemen. Wanneer we dan maar blijven proberen om aan de gestelde eisen te voldoen, putten we ons steeds verder uit. Hoe groter de uitputting, hoe erger de klachten worden.
Fysieke klachten die veel voorkomen bij stress zijn: chronische vermoeidheid, slapeloosheid, hoofdpijn, hartkloppingen, onrust, gespannen spieren, verminderde concentratie en continu piekeren. Bij burn-out ben je uiteindelijk volledig opgebrand; het eindstadium van langdurige, vaak jarenlange roofbouw is dan bereikt. Het is beter de stresssignalen serieus te nemen, de burn-out voor te zijn en de stress de baas te blijven.

Je stress de baas

In de cursus leer je vaardigheden aan om in de huidige snel, veranderende en veeleisende samenleving je balans terug te vinden en te behouden.

Resultaat aan het eind van de cursus

  • Je herkent jouw stresssignalen
  • Je kent jouw energiegevers en -vreters
  • Je weet hoe je jouw negatieve gedachten kunt doorbreken
  • Je leert een aantal ademhalingsoefeningen
  • Je weet wat jij kunt inzetten om jouw stress te verlagen
  • Je kunt de praktische tips in jouw dagelijks leven toepassen

Voor wie is deze cursus geschikt

  1. Als je al langere tijd met stressklachten rondloopt
  2. Als je minder stress en meer rust, energie, plezier en balans wilt in je leven
  3. Als je iets wilt veranderen in je leven, maar je weet niet hoe dit aan te pakken

De cursus heb ik heel fijn gevonden. Heb er veel van geleerd. Veel bewuster geworden en goede tips gekregen. Irene gebruikte duidelijke teksten en veel humor. Er was een goede balans tussen kennis op doen en leuke doe-opdrachten.

Anoniem

Heel fijn om even lekker met mezelf bezig te zijn.

Marja

Ik vond het een hele toegankelijke cursus om op een laagdrempelige en veilige manier handvatten te krijgen die ik kan toepassen op mijn eigen leven. Irene is menselijk, respectvol en eerlijk en dat is fijn!

Rens

Heel enthousiast begonnen met een fijne groep, het contact en de uitwisseling met elkaar was heel prettig. Ook online was de training goed te volgen. Een mooie oplossing voor deze Coronatijd. We kregen concrete opdrachten en tijd in de les om de opdrachten meteen te doen.

Marit

Extra mogelijkheden

Als je het niet fijn vindt om in een groep aan jouw ontwikkeling te werken, kun je ook kiezen voor individuele coaching. Lees verder