Cursus ‘Mentaal sterker worden’

3 cursusavonden

Data:  7, 14 en 21 juni 2023 (woensdagavonden)
Locatie: Cultureel Centrum Hofdael,
Molenstraat 27 Geldrop

Duur van de les: 2,5 uur
Tijd: 19.30 -22.00 uur
Kosten: € 72,- 

Leer jezelf beter kennen en steviger in je schoenen te staan

In deze leuke, praktische cursus van drie bijeenkomsten leer je jezelf beter kennen, beter voor jezelf te kiezen en de regie over je leven (weer) terug te vinden. Je ontdekt hoe je lekker in je vel kunt zitten, zodat je veerkrachtiger met uitdagingen om kunt gaan en zo meer in je kracht te staan.

Thema’s

De eerste les staat in het teken van jouw energiebalans. Als je meer bewust bent hoe jouw energiebalans werkt, dan kun je beter kiezen waar je energie aan wilt geven en waaraan niet meer. Je gaat onderzoeken welke situaties en personen jou energie geven en waarbij jij energie verliest. Zo hou je grip op jouw energiebalans en hou je meer energie over voor zaken die jij belangrijk vindt.

In de tweede les ontdek je welke mindset jij regelmatig gebruikt en welke mindset jou helpt om negatieve gedachten om te zetten naar helpende gedachten. Grip krijgen op je eigen gedachten, kan zomaar eens de sleutel zijn tot meer ontspanning, plezier en energie in jouw leven!

De laatste les staat in het teken van jouw kwaliteiten. We brengen ze in kaart en je ontdekt wat je in kunt zetten om mentaal sterker te worden. Ook leer je wat je nodig hebt om te voorkomen dat je nog langer in jouw valkuilen(en) stapt.

Resultaat eind cursus

  • Ben je veerkrachtiger en ga je makkelijker uitdagingen aan
  • Voel jij je energieker en positiever
  • Ben jij je bewust van jouw kwaliteiten en valkuilen
  • Weet jij hoe je jouw negatieve gedachten kunt doorbreken
  • Kun je de praktische tips toepassen in de praktijk

Deze cursus is geschikt voor:

  1. Als je jezelf beter wilt leren kennen
  2. Als je jezelf verder wilt ontwikkelen
  3. Als je meer uit het leven wilt halen en positiever in het leven wilt staan

 

Sterke punten aan deze cursus vind ik de persoonlijkheid van Irene. Vooral haar directe en toch vriendelijke opmerkingen, aanmoedigingen en aanpak. De cursus heeft mij opgeleverd dat ik besef dat ik echt beter voor mezelf tijd moet vrijmaken, rustmomenten moet inbouwen en meer genieten van de leuke momenten in het leven. Iedere dag opnieuw. Dank je wel, Irene. Ik vond de cursus superfijn!

Anoniem

Irene heeft voor iedereen persoonlijke aandacht.  Er wordt geen druk wordt opgelegd, bijvoorbeeld door het moeten maken van de huiswerkopdrachten. Ook vind ik het heel knap hoe zij – waarschijnlijk in korte tijd – de omschakeling heeft gemaakt  van ‘real life’ training naar online training en hoe goed dit werkte.

De verhouding tussen groepsuitleg, één op één gesprekken, tijd om een opdracht te maken en pauze tijd vond ik ook heel prettig. Verder is de prijs voor de drie cursusavonden zeker niet hoog. Tot slot zijn de opdrachten heel concreet waardoor je er meteen mee aan de slag kan.

Ilja

Ik vond de cursus nuttig en en hulpbiedend. De cursus heeft me meer vertrouwen opgeleverd, zowel in mijn kwaliteiten als in mijn eigen kracht. 

Rens

De cursus is veelzijdig aan info en opdrachten. Het is een goede manier om naar jezelf te kijken en te ontdekken waar jouw kracht zit. Er zitten ook oefeningen bij die je uitdagen om er echt mee aan de slag te gaan. 

De cursus heeft ervoor gezorgd dat ik weer even stil heb gestaan bij mezelf om te kijken waar ik nu sta en waar ik mee verder kan. 

Marie-José

Ik vond dat de online cursus goed te volgen was. Een goede cursus  met afgewisseld verschillende werkvormen. Ook de thuisopdrachten waren nuttig.

Anoniem

Extra mogelijkheden

Als je het niet fijn vindt om in een groep aan jouw ontwikkeling te werken, kun je ook kiezen voor individuele coaching. Lees verder