Kernkwaliteitenonderzoek

Losse sessie

 

Kernkwaliteiten en valkuilen

Weet jij welke kwaliteiten anderen in jou waarderen? Kun je meer uit jezelf halen dan je nu doet? Wat zijn jouw talenten en wat heb je nodig om deze meer te gaan inzetten?

Ben je een doorzetter, een mouwen-opstroper, sta je altijd voor een ander klaar of ben je verantwoordelijk type? Dit zijn allemaal voorbeelden van kwaliteiten. Eigenschappen waar je trots op kunt zijn. Elke kwaliteit heeft echter ook een doorgeschoten versie, die noemen we een valkuil. Wellicht herken je ze wel: perfectionisme, altijd van nut moeten zijn, anderen ‘pleasen’, het lastig vinden je grenzen aan te geven, jezelf wegcijferen, je oververantwoordelijk voelen enz.

In een 2-uur durende individuele coachingsessie krijg je inzicht in welke gebieden je nog verder kunt ontwikkelen en hoe je dit het beste kunt aanpakken. Dit kan gaan om persoonlijke ontwikkeling, maar ook om professionele ontwikkeling. Aan het eind van de sessie heb jij een duidelijk beeld van wat jouw sterke punten zijn en hoe je deze zo goed mogelijk kunt inzetten om jouw doelen te bereiken.

“Het kernkwaliteitenonderzoek heeft mij opgeleverd dat ik nu weet wat anderen in mij waarderen en dat ik daar best trots op mag zijn. In de sessie hebben we ook gewerkt aan wat ik mijn ‘mindere’ eigenschappen noem en daar ben ik aan gaan werken en dat gaat nu veel beter. Het was voor mij een hele nieuwe ervaring om zo op deze manier naar mezelf te kijken maar het heeft mij zeker geholpen om weer een stukje positiever in het leven te gaan staan.“ – Ruud

 

Kernkwaliteitenonderzoek

Wat kan ik en waarin kan ik nog groeien?

Het is belangrijk om je bewust te zijn van zowel jouw kwaliteiten als jouw valkuilen. Omdat doorgeschoten gedrag (valkuilen) tot problemen kunnen leiden. Zo kan perfectionisme bijvoorbeeld leiden tot uitstelgedrag. Het lastig vinden om je grenzen aan te geven kan tot stress en overbelasting leiden. En door anderen steeds te ‘pleasen’ kun je naar de verwachtingen van anderen gaan leven in plaats van jouw eigen pad te bewandelen. Door je bewust te zijn van jouw valkuilen kun je ervoor zorgen dat jouw gedrag niet ‘doorschiet’.

Teamtraining
‘Inzetten van teamkwaliteiten’

Wij verzorgen ook teamtrainingen met het thema ‘kwaliteiten’. Wat zijn de kwaliteiten van jouw collega’s in jouw team en halen jullie het beste in elkaar naar boven?  We maken de teamtraining graag voor je op maat.

Resultaat

  • Inzicht in jouw kwaliteiten en valkuilen
  • Je ontdekt vaardigheden die jou helpen om een volgende stap te zetten in zowel werk als privé
  • Je wordt geïnspireerd

Aanbod

Lees hier op welke manieren wij jou kunnen helpen om aan de slag te gaan.

 

 

Tarieven

Ben je benieuwd naar de tarieven en vergoedingen van onze diensten? 

 

Ervaringen

Lees de ervaringen van klanten die al eerder de stap hebben gezet om minder stress en meer energie, rust, plezier en balans te ervaren.  

Neem contact op

Ik kijk er naar uit om jouw wensen, talenten en mogelijkheden te onderzoeken en samen te ontdekken waar jouw kansen, kwaliteiten en obstakels liggen.