Ben jij je bewust van de kracht van jouw gedachten? Jouw mindset bepaalt de kwaliteit van jouw leven.

Je levert jouw eigen bewijs

We hebben allemaal weleens van die dagen die gewoon niet lekker beginnen vanaf het moment dat je het bed uitstapt. Je weet het zeker; dit wordt een dag met een donker randje.

En inderdaad, de bewijzen dat je hierin gelijk hebt, blijven zich opstapelen naarmate de dag vordert. Want jouw gedachten bepalen hoe je je voelt en hoe jeje voelt bepaalt weer jouw gedrag. Je krijgt dus steeds bewijs geleverd van jouw negatieve gedachten. Dit noemen ze ook wel self fulfilling prophecy, oftewel een zelfvervullende voorspelling. Dit werkt overigens ook andersom.

Voorbeeld

Misschien dat een voorbeeld helpt. Stel: Je staat ’s morgens op en doet jouw ochtendritueel. Je stapt daarna op de fiets naar jouw werk en word onderweg bijna aangereden door een niet oplettende automobilist. De schrik schiet door je lijf als gevolg van de onbewuste gedachte van wat er allemaal had kunnen gebeuren. Er is feitelijk niets gebeurd, maar in je hoofd kan er van alles gebeuren. Je kunt bijvoorbeeld denken:

Wat een mafkees! Kijk uit je doppen man. Je spoort niet. Ben je wel goed bij je hoofd! Ik had wel dood kunnen zijn. Wat nou als hij mij wel had aangereden? Dan had ik nu onderweg naar het ziekenhuis geweest en ik heb straks wel een heel belangrijke afspraak…

En ga zo maar door. Het gevolg van deze trits aan gedachten is niet dat je je veel beter gaat voelen. Sterker nog: Je creëert jouw eigen angst, frustratie en boosheid. Met als gevolg dat de adrenaline nog uren in jouw bloed zit en je nog heel lang last hebt van het voorval. Jouw afspraak loopt daardoor ook niet zoals je graag zou willen. Je reageert kort door de bocht en veroorzaakt daarmee een gespannen sfeer in het gesprek. Je krijgt daardoor niet wat je wilde en zo ga je je nog gefrustreerder voelen….

Andere betekenis

Ik kan er ook een andere betekenis aan geven:

Pfff dat was schrikken. Gelukkig ging het net goed. Kennelijk had hij me niet gezien. Dat gebeurt mij ook wel eens. Zal voor hem ook wel schrikken zijn geweest. Ik neem even een break om tot rust te komen of ren even een rondje om mijn adrenaline-niveau te laten zakken, zodat deze spanning niet in mijn lijf blijft zitten.

Je neemt even tijd om tot rust te komen en je voelt de spanning uit je lichaam vandaan glijden en je bereid je in alle rust voor op je afspraak. Resultaat: Je bent dankbaar dat het goed is afgelopen en bent effectief in mijn gesprek op het werk.

Door grip te krijgen op je eigen gedachten, wordt jouw leven een stuk positiever, kan er positieve verandering in je leven plaatsvinden én manifesteer je misschien wel datgene wat je het liefst zou willen doen! Deze positieve mindset kun je aanleren!

Aan de slag!

Je bent zoals je denkt dat je bent…. dus denk jij positiever, dan gebeuren er ook meer positieve dingen. Dàt is de kracht van jouw gedachten. In een twee-uur durende sessie vertel ik je alles over belemmerende gedachten en ontdek je wat het je doet als je je bewust wordt van deze gedachten. Je leert denken in mogelijkheden en positiever in het leven te staan. Lees meer