Irene Bex

Lees hier mijn verhaal

De man met de hamer

Ik werkte al een aantal jaar op kantoor en  merkte dat ik weinig uitdaging meer had. Ik ging met steeds meer tegenzin naar mijn werk. Toen de werkdruk steeg gaf ik geen grenzen aan, ik werkte gewoon wat harder. Toen een collega ziek werd, nam ik als vanzelf haar werk over. Logisch toch? Resultaat na maanden ’te hard’ werken en over mijn grenzen heen gaan? De man met de hamer sloeg plotseling toe… burnout. Hoe kon dat nou, ik deed toch zo goed mijn best? Tsja wat dan…..machteloos en compleet opgebrand voelde ik mij. Ik wist niet meer wie ik was en wat ik wilde, ik was mezelf compleet kwijtgeraakt en wilde niet meer verder. Gelukkig hoorde ik van coaching, wellicht kon dit mij verder helpen. 

Het roer om…….

Ik volgde een intensief coachingstraject en durfde voorzichtig naar het kleine stemmetje diep in mij te luisteren, wat fluisterde:  “Ga doen wat je gelukkig maakt”. Dat bleek echter nogal een zoektocht. Ik had werkelijk geen idee. Tijdens het coachingstraject ontdekte ik stapje voor stapje wie ik van binnen ben, waar ik voor sta en wat mijn kwaliteiten zijn. Ik besefte dat het leven zoals ik die leefde helemaal niet (meer) bij mij paste. Ik had veel ‘energielekken’, ik deed veel dingen die mij alleen maar energie kostten en geen plezier opleverden. Ik besloot om het roer om te gooien en op zoek te gaan naar mijn passie. Dat was niet makkelijk, maar ik deed het stapje voor stapje. Dat betekende dat ik keuzes moest gaan maken. Keuzes maken die goed waren voor mezelf.

‘Er is niets zo bevrijdend als jezelf worden, jezelf zijn en jezelf blijven

Het roer om… my way

Omdat ik altijd al nieuwsgierig was naar ‘wat maakt dat mensen doen wat ze doen’ besloot ik om weer gaan studeren. Bij elke stap die ik deed merkte ik dat mijn energie toenam. Ik had eindelijk voor mezelf een richting gekozen, eindelijk voor mezelf gekozen. Niet meer de ‘highway’ van anderen, maar ‘my way’.

Weer in balans

Naar aanleiding van mijn eigen ervaring met burnout en vanuit mijn drive anderen te helpen besloot ik om een volgende stap in mijn carrière te maken. Ik voelde aan alles dat het tijd was om mijn ervaring als officemanager en als leerkracht speciaal onderwijs op een andere manier in te gaan zetten. Enthousiast geworden om mensen te begeleiden om weer in hun kracht te komen startte ik met verschillende opleidingen. Dat was pas het begin. En nu begeleid ik als stress- en burnoutspecialist zelf mensen om dat te gaan doen wat ze gelukkig maakt.  Mijn ervaringen in het onderwijs kan ik als coach goed gebruiken: ik heb snel door waar problemen vandaan komen, ik ben oplossingsgericht, kan goed luisteren en kijken en ik kan mensen inzicht geven in hun eigen proces, waardoor ze dingen leren. 

Hoe bijzonder is het dat ik van mijn passie mijn werk heb kunnen maken. Het geeft mij nog steeds elke dag energie, plezier, rust en balans. Ik zit lekker in mijn vel. Daarbij is mezelf blijven ontwikkelen, als persoon blijven groeien en levenslang leren mijn tweede passie geworden! Meer weten? 

Van chronisch gestrest naar een leven vol passie

Mijn burnout heeft me gemaakt wie ik nu ben. Het klinkt gek, maar ik ben mijn burnout  dankbaar. Het cadeau waar ik niet op zat te wachten heeft me heel veel gebracht. Mijn relatie heeft de burnout goed doorstaan en is hierdoor alleen maar sterker geworden. Ik pas me niet meer aan mijn vrienden aan en heb nu vrienden die bij mij passen. Ik heb een carrièreswitch gemaakt en ik ben mijn droom gaan volgen. En dit is allemaal gelukt omdat ik nu kies voor wat mij gelukkig maakt en niet langer voor de verwachtingen van  anderen én van de maatschappij. Het leven lacht me nu weer toe, doordat ik zelf het roer van mijn leven weer in mijn handen heb genomen. Ik maak nu keuzes die  richting aan mijn eigen leven geven en dat voelt goed.

Het mooie van diep zinken was dat ik daarna alleen nog maar omhoog kon gaan.  En dat is precies wat ik gedaan heb. Geen angst meer om te falen, maar steeds weer kijken naar wat er al goed gaat en datgene verbeteren wat er nog beter kan.  Dan kun je steeds verder groeien. Dan is er dus geen mislukking, maar alleen feedback. 

Mijn passie

Wat mij drijft  is te  mogen bouwen aan een samenleving waarin de mensen krachtiger, gelukkiger en met meer compassie voor zichzelf leven. Ik ben ervan overtuigd dat je  zo’n samenleving kunt creëren door er zelf mee aan de slag  te gaan en door anderen daarin  te begeleiden en te inspireren. 

Ik ben elke dag weer blij dat ik dit mooie vak mag uitoefenen. De mooie transformaties die ik meemaak geven mij iedere keer weer een geluksgevoel. Om mensen te zien  ontplooien en opbloeien, dat is waar het mij in het leven om draait. Balans in je leven en  doen waar je gelukkig van wordt. 

Hoe gaat het met jou?

Heb jij jezelf weleens de vraag gesteld: ‘Heb ik balans in mijn leven en doe ik waar ik gelukkig van wordt’ ? Als het antwoord ‘ja’ is, top! Lekker zo doorgaan! 

Is het antwoord ‘nee’? Gun jezelf om hulp te zoeken. Je hoeft het niet alleen te doen. Ik help je er graag bij, zodat jij ook weer energie, plezier, rust en balans gaat ervaren. 

Ken jij wellicht anderen die zich in mijn verhaal herkennen, deel dan gerust dit artikel. Stressvrije groet, Irene 

‘Ik help je de beste versie van jezelf te worden’ 

Neem contact op

Heb je vragen of ben je benieuwd hoe ik je kan helpen om de beste versie van jezelf te worden,
neem dan contact op of vraag een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek aan.