Wat een leuke reacties kregen we op de Mantelzorgdag op onze presentatie ‘Mantelzorger? Hoe zorg je voor jezelf?’ De middag, georganiseerd door het ETZ-ziekenhuis, stond helemaal in het teken van het ontlasten van Mantelzorgers.  

Samen met een ervaringsdeskundige raakten we thema’s aan zoals: Waar loop je als mantelzorgers tegenaan en hoe ga je daar zo goed mogelijk mee om? En hoe hou je je als mantelzorger staande en zorg je goed voor jezelf? 

Het persoonlijke verhaal van Nienke, ervaringsdeskundige, werd afgewisseld met praktische voorbeelden en handvatten van mij om stress te voorkomen in tijden waarin ze vaak tijd te kort hebben door de zorg voor een ander. 

Ook kwam aan bod wat je als mantelzorger allemaal kunt inzetten om niet alleen goed voor de ander, maar ook goed voor jezelf te blijven zorgen. En op deze manier in balans te blijven, niet alleen op korte- maar ook op langere termijn. 

“De presentatie voor Mantelzorgers op de Mantelzorgdag was zeer praktisch ingestoken. Irene gaf goede toepasbare adviezen om als Mantelzorger in balans te blijven.” 

 

Lieke van Zon, verpleegkundig specialist Neuro-Oncologie ETZ-ziekenhuis  

Coachpraktijk Irene Bex

onthaasten | ontstressen | ontplooien

Heb je een vraag over dit onderwerp?

Ken jij iemand voor wie dit onderwerp interessant kan zijn, deel dit bericht dan gerust. Heb jij ook zo’n inspirerend verhaal, deel het gerust hieronder 😉  Reageren of heb je een vraag? Neem dan contact op of laat een reactie hieronder achter.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *