Na een burnout heb ik het roer omgegooid. Ik ben mijn passie achterna gegaan en ik ben bewust mijn eigen koers gaan varen. Ik begon weer te studeren en volgde in korte tijd verschillende opleidingen. Ik specialiseerde me in persoonlijke en professionele groei en stressmanagement. Daarna startte ik mijn eigen coachpraktijk in Hulsel.

 

Van onbalans naar balans

Ik heb een lange periode in mijn leven onbalans ervaren met regelmatig last van stress en overspannenheid met uiteindelijk een burn-out als gevolg. Na een intensief coachtraject, (her)ontdekte ik mezelf en mijn passie voor coaching. Ik ben een veranderingsproces ingegaan en heb het roer op veel levensgebieden omgegooid. Ik ervaar mijn burnout nu als groot kado. Dat het mogelijk is om beter uit je burn-out te komen, dat heb ik zelf mogen ervaren en dit levert voor mij nog steeds elke dag energie, geluk, gezondheid op. Ik voel me weer in BALANS! 

 

Een andere kijk op stress 

Ik was altijd al geïnteresseerd geweest in wat maakt dat iemand doet wat die doet. Dat had ik al toen ik als leerkracht in het speciaal onderwijs werkte. Ik kon toen al erg genieten van kinderen die steeds beter in hun vel kwamen te zitten en daardoor opbloeiden. Maar ook later toen ik als officemanager werkte. De persoonlijke gesprekken bij het koffiezetapparaat of bij de printer vond ik toen al fijn. Geen oppervlakkig praatje, maar waar het kon echte aandacht voor de ander.

Naar aanleiding van mijn ervaring met mijn eigen burnout en vanuit mijn drive anderen te helpen met het vinden van evenwicht, besloot ik om mijn interesse in vitaliteit en veerkracht een professionele draai te geven door weer te gaan studeren. Gelukkig kan en mag ik levenslang blijven leren en studeren en dat geeft mij de uitdaging die ik nodig heb.

 Vanuit de overtuiging dat iedereen mogelijkheden in zich heeft om meer energie, geluk, plezier en rust te kunnen ervaren én mijn eigen ervaringen op het gebied van overspannenheid en burnout, ben ik me steeds meer gaan specialiseren in persoonljke en professionele groei, stressmanagement, vitaliteit en gezonder werken.

 Ik blijf mij nog steeds op het persoonlijk vlak ontwikkelen om in goed balans te blijven. Zo wandel ik dagelijks, neem ik regelmatig een momentje voor mezelf om bij te tanken, verdiep ik me in de positieve psychologie en blijf ik bijleren over wat een mens vitaal houdt. Maar vooral dat ik mijn passie voor coachen mag volgen en mensen met mijn hulp weer zie opbloeien, geeft mij elke keer weer een geluksgevoel. En dat is waar het waar het mij om draait! 

 

Inzicht geeft uitzicht 

Mijn overtuiging is dat, als je met andere ogen naar jouw (stress)situatie kunt kijken, je nieuwe mogelijkheden en kansen zult zien. Je krijgt inzicht in je eigen gedachten- en gedragspatronen. En dat is de eerste stap naar meer balans.

Ik gun het iedereen om zelf weer aan het roer te staan van je leven. Om de regie over je leven weer te (her)pakken, om dingen te doen waar je energie van krijgt, om gezonder te leven en om patronen te doorbreken die allang niet meer helpend zijn.

Praktijk voor Persoonlijke groei & Stress- en burnoutbegeleiding 

In mijn praktijk heb ik inmiddels veel mensen kunnen helpen weer in hun eigen kracht te komen, zodat ze weerstand kunnen bieden aan de vele eisen die aan hen worden gesteld in deze drukke maatschappij. Ik help met het formuleren van positieve doelen, stimuleer het geloof in eigen kunnen en ondersteun in het stappen te zetten naar meer energie, geluk, plezier en rust en daardoor meer balans in hun leven. Dat maakt mij een gelukkig en tevreden mens, elke dag opnieuw.

Ik ben benieuwd wat jij doet om met passie jouw leven te leven. 

Coachpraktijk Irene Bex

onthaasten | ontstressen | ontplooien

Inspiratiemail

Was deze blog interessant voor je? Meld je dan aan voor mijn Inspiratiemail en ontvang 6x per jaar gratis praktische tips en inspiratie over persoonlijke ontwikkeling voor meer rust, energie, rust, werkplezier, zelfvertrouwen en balans. 

Heb je een vraag over dit onderwerp?

Ken jij iemand voor wie dit onderwerp interessant kan zijn, deel dit bericht dan gerust. Reageren of heb je een vraag? Neem dan contact op of laat een reactie achter.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *