Niet geld, een zonnig klimaat of een gelukkige jeugd maken je tot een gelukkig mens. Het is onze manier van denken die ons geluk bepaalt.

De situatie is niet veranderd… ik ben veranderd

Vandaag vertelde een cliënt, die aan het herstellen is van een burnout, dat naarmate het coachingstraject vordert hij anders is gaan kijken naar zijn situatie en naar zijn leven. Eerst was hij vooral ontevreden en was hij steeds bezig om nog ‘hoger’ te groeien in zijn functie en om nog meer ‘resultaat’ uit zijn wekelijkse sportuurtjes te halen.

Hij was altijd bezig de lat steeds weer hoger te leggen. Hij moest er vandaag zelf een beetje om lachen om de overtuiging die hem zo vaak in de weg zat, namelijk ‘als ik iets doe, dan moet het perfect’. Door deze belemmerende overtuiging ging hij steeds over zijn eigen grenzen heen en dit putte hem uit. Hij voelde zich opgebrand en leeg.

Omdenken

Hij heeft deze belemmerende overtuiging, die steeds als een kapotte cd op de achtergrond meedraaide, kunnen omdenken naar een helpende overtuiging. Hij zegt nu steeds vaker tegen zichzelf: ‘Goed is goed’. Hij past dit nu vaker toe in zijn dagelijkse leven. En dit levert hem rust, energie en vooral een gevoel van tevredenheid op. Hij ervaart op een dag nu meer ‘geluksmomentjes’ en is niet meer constant bezig om zijn best te doen om steeds alles ‘perfect’ te moeten doen.

Gelukspier oefenen

Je creëert dus je eigen geluk door anders in het leven te staan: meer kansen signaleren, dankbaar zijn voor wat je hebt en te luisteren naar waar jouw lichaam behoefte aan heeft. Ik noem het ook wel…. het trainen van je ‘geluksspier’. Dit heeft mijn cliënt kunnen bereiken door aan de slag te gaan met praktische oefeningen. Onderzoek bevestigt dat geluk voor het oprapen ligt. Je moet er alleen oog voor hebben.

Hoe gaat het met jou?

Ben jij gelukkig met jezelf? Of vind je dat moeilijk? Ingewikkeld? Je bent echt niet de enige die niet (altijd) blij is met zichzelf. Wanneer heb je voor het laatst eens stil gestaan bij jezelf en voelde je je tevreden? Ervaar je stress en een gevoel van falen omdat het je allemaal niet lukt? Zou je willen weten wie je nu bent of wilt zijn en wat jij wil en kan?

Elke reis begint met een eerste stap!

In een coachingstraject op maat kun je werken aan vaardigheden zoals grenzen leren aangeven, voor jezelf opkomen, omdenken en denken in mogelijkheden en je leven richting geven. Maar ook leren hoe je betere keuzes kunt maken voor jezelf, werken aan meer balans tussen privé en werk en werken aan meer rust, energie, plezier en geluk.

Je kunt er ook voor kiezen om in een groep een cursus te doen. En wil je aan één specifiek onderwerp werken, dan kun je met een losse sessie ook al een volgende stap maken. Elke reis begint met een eerste stap!

PS: Lukt het jou om gelukkig te zijn met jezelf? Hoe doe jij dat? Laat het weten in een reactie hieronder en inspireer daar ook weer anderen mee! Alvast bedankt.

Coachpraktijk Irene Bex

onthaasten | ontstressen | ontplooien

Inspiratiemail

Was deze blog interessant voor je? Meld je dan aan voor mijn Inspiratiemail en ontvang 6x per jaar gratis praktische tips en inspiratie over persoonlijke ontwikkeling voor meer rust, energie, rust, werkplezier, zelfvertrouwen en balans. 

Heb je een vraag over dit onderwerp?

Ken jij iemand voor wie dit onderwerp interessant kan zijn, deel dit bericht dan gerust. Reageren of een heb je een vraag? Neem dan contact of laat een reactie hieronder achter.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *