Weinig praten met een positief resultaat

Ken je dat, jouw hoofd/verstand (of omgeving) roept dat je beter ‘A’ kunt doen en je gevoel of je intuïtie vertelt je heel iets anders…. Hoe zou het zijn als je meer inzicht hierin zou hebben hoe dit werkt en wat te doen. Wanneer je verstand, je gevoel en je handelen in balans zouden zijn.

Ik ben gecertificeerd mBit Coach, dat houdt in dat ik je kan begeleiden bij obstakels, uitdagingen of zaken waar je mee vastloopt door middel van de mBrainingstechniek. Een techniek die jou helpt om b.v. makkelijker beslissingen te nemen, je dichter bij jezelf brengt en er voor zorgt dat jij lekkerder in je vel zit. Een techniek die, zonder dat je hoeft te praten over je verleden, of uberhaupt veel hoeft te praten, ervoor kan zorgen dat jij meer flow voelt. Hoe fijn is dat 😉 

Wil jij…..

 • niet veel praten, maar wel lekker in je vel zitten
 • betere beslissingen maken en meer in je lijf dan in je hoofd zitten
 • meer leven vanuit jouw kernwaarden
 • minder zenuwachtig zijn b.v. voor een examen of een presentatie
 • makkelijker jouw doelen bereiken vanuit wat JIJ wil
 • evenwichtiger willen reageren
 • meer harmonie in jezelf ervaren
 • makkelijker in het NU leven
 • beter presteren doordat je meer hulpbronnen inzet
 • jouw drie breinen optimaal laten functioneren

mBrainingtechniek, wat is dat?

Ze hebben in de wetenschap en uit oude wijze tradities ontdekt dat wij naast ons hoofdbrein, nog twee soortgelijke breinen bezitten, die ons van informatie kunnen voorzien. Informatie over hoe het met ons gaat. We noemen het intelligentie van binnenuit. Net zoals we intelligentie in verband brengen met ons hoofdbrein. Met deze techniek lossen we jouw blokkades en uitdagingen van binnenuit op, zodat jij je weer goed in je vel zit.


Iedereen heeft drie breinen

Heb je een idee welke twee andere breinen er nog zijn?
Misschien heb je wel eens een knoop of een steen in je buik/maag gevoeld? Waar voelde je dat?
En elke informatie gaf jou dat? Deze informatie wordt gegeven door ons tweede brein, ons buikbrein.

En heb je weleens afscheid genomen van iemand van wie je veel hield?
Waar voelde je dat? Welke informatie gaf jou dat? Deze informatie wordt gegeven door ons derde brein, ons hartbrein.

Ons lichaam zendt dus berichten of boodschappen uit over onze omgeving en over onszelf. Het kan ons aangeven wanneer we ons fijn tevreden en gelukkig voelen. Maar ook als we tegen zaken aanlopen en het niet fijn voelt, waardoor je je onzeker, gefrustreerd of gestrest voelt.

Hoe gaat het in zijn werk?

We praten heel kort waar je tegenaan loopt en hoe je het graag zou willen. Daarna sluit jij je ogen en ga ik jou begeleiden in jouw ademhaling. Want vanuit een kalme ademhaling kun je makkelijker luisteren naar wat jouw afzonderlijke breinen over jouw uitdaging/hulpvraag te vertellen hebben. Iets verder in het proces ga ik ervoor zorgen dat jouw breinen beter met elkaar gaan samenwerken, zodat er een nieuwe verbinding ontstaat voorbij jouw huidige aanpak/gedrag (welke niet meer werkt voor jou) en ontstaat er een nieuw pad in jouw systeem waardoor je leert op een andere en betere manier jouw doel te bereiken.

Oefenen

Om deze eerste verbinding, noem het een fietsband, te kunnen verbreden in een traktorband, is het nodig dat je regelmatig je nieuwe routine oefent. Je ontvangt een aantal audiofragmentens, zodat je thuis deze verbinding verder kan gaan verstevigen. Zodat jouw fietsband zich kan ontwikkelen tot een brede traktorband en je er niet meer over hoeft na te denken. De nieuwe betere manier is dan een nieuw automatisme geworden. 

In jouw hart (compassie) zit de essentie van jouw zijn: dit is de keizer en deze bepaalt

 • liefde en gevoel
 • jouw dromen en doelen
 • wat jij echt belangrijk vindt, jouw kernwaarden
 • je verbinding met jezelf en anderen

Hoofd (creativiteit): dit is de generaal en maakt de plannen

 • Jouw denkbrein
 • Je geeft betekenis aan wat je voelt/ziet/hoort en ervaart

Buik (moed): dit is de soldaat en zorgt voor de uitvoering en jouw verdediging

 • Cognitieve perceptie: hoe jij de omgeving en jouzelf interpreteert aan de hand van jouw zintuigen
 • Opslag van emoties, zoals angst en verdriet
 • Zelfbescherming (grenzen aangeven, wat neem ik aan en wat niet)
 • Jouw kernidentiteit: wie ben jij diep van binnen
 • Motivatie om in actie te komen – of niet


Voorbeelden van blokkades in de samenwerking

Of jouw drie breinen goed met elkaar samenwerken is contextafhankelijk, dus afhankelijk van de situatie. Het gaat dus om de situatie waar we de routing gaan volgen en verbeteren. Als de drie breinen niet doen wat ze moeten doen of ze nemen elkaars taken over, of een brein doet niet mee, dan heb je een uitdaging (datgene waar je tegenaan loopt).

Een brein doet niet mee: b.v. domme compassie: Bijvoorbeeld geld geven (buik) vanuit je hart aan een verminkte kindbedelaar. Zonder je hoofdbrein erbij te gebruiken geef je geld aan een bedelend kind en hou je in stand dat kinderen al op jonge leeftijd worden verminkt om als bedelaar te werken. Hier doet het hoofdbrein niet mee (je mist hier de intelligentie van jouw hoofdbrein).

Het hart doet niet mee: b.v. een emotionele eter: Als je je als kind niet veilig hebt gevoeld, dan kan het zijn dat je weinig kernidentiteit hebt ontwikkeld en kan het zijn dat je je hart hebt uitgesloten. Omdat het gevoel dat je er niet toe doet niet meer wilt voelen. Je gaat dan eten vanuit je buik (zelfbescherming) om dit lege gevoel op te vullen. Terwijl dat de functie is van je hart: de verbinding met jezelf, houden van jezelf, lief zijn voor jezelf, voelen dat je ok bent, dat je het waard bent om gezonde keuzes te maken.
Als jouw buik de functie van jouw hart heeft overgenomen, dan kun je met je hoofdbrein er wel bij betrekken en bedenken dat je het ongezonde eten wilt laten staan (wilskracht), maar dan mis je toch je hartbrein. Want deze kan veel beter voelen dat je het waard bent en dat je er toe doet.

Stress, overspannenheid en burn-out liggen op de loer

Als je bijvoorbeeld je hart hebt afgesloten (zoals bijvoorbeeld in het voorbeeld van de emotionele eter), dan gaat iemand in de overleefstand en zal het of er tegen gaan vechten of gaan vluchten (er geen zin meer hebben, laat maar zitten-stand). In beide gevallen gebruik je zoveel energie dat jouw batterij er leeg van raakt en kun je overspannen of zelf burn-out (opgebrand) raken.

Gun jouw breinen een reset

Met de mBrainingstechniek begeleid ik jou door ervoor te zorgen dat alle drie de breinen mee gaan doen en ook de taak gaan vervullen waar ze goed in zijn. Het geeft jouw systeem een RESET. Want als je blijft bedenken wat je altijd hebt gedacht, of als je blijft doen wat je altijd hebt gedaan, dan verandert er NIETS. En blijft de situatie waar jij je in bevindt hetzelfde. Dus gun jouw breinen een reset en kom weer in balans.

Maak nu een vrijblijvende afspraak

Overwin je blokkades en uitdagingen. Je leert stapje voor stapje wat de ingrediënten zijn om jouw uitdagingen te overwinnen en dat te doen wat je graag wilt. Met als resultaat: meer kwaliteit van leven, lekkerder in je vel, minder stress en meer regie over je eigen leven.

Zet jouw eerste stappen om het beste versie van jezelf te worden! Begin met een kleine positieve verandering, vandaag nog. Je hebt niks te verliezen, je kan alleen maar winnen! Voor mensen die positieve verandering en groei in hun leven willen. Ben jij er klaar om een eerste stap te zetten? Maak dan een gratis en vrijblijvende afspraak.