Is regelmatig bewegen goed tegen stress? Ja! Je raakt door te sporten niet alleen je lichamelijke spanningen kwijt, ook krijg je meer rust in je hoofd. Ga dus niet op de bank hangen om te ontspannen als je gestrest bent. Kom lekker in beweging. Hieronder vind je meerdere  redenen waarom sporten ontstressen vergemakkelijkt.

 

1. Je ontspant en daarom is bewegen goed tegen stress

Natuurlijk kun je ontstressen door een film te kijken, boek te lezen of met een saunabezoek. Maar, heb je last van stress? Spoken er 101 dingen door je hoofd? En zijn je nek-, schouder- en rugspieren gespannen als een snaar? Dan is het best lastig om al die spanningen op afroep los te laten. Want, gestrest zijn zit niet alleen in je hoofd, maar werkt ook door in je lijf; body en mind werken immers nauw samen. Ga je dan echter bewegen? Joggen, fietsen, skeeleren? Dan zorgen spiercontracties ervoor dat spieren na inspanning zich ontspannen. Het gevolg ervan is dat je zowel geestelijk als fysiek ontspant en dus meer rust ervaart.

2. Je maakt vrolijke stofjes aan

Plan je meerdere keren per week zo’n 30 minuten beweging in? Bijvoorbeeld na een drukke werkdag? En span je je matig intensief in? Waarbij je hartslag verhoogt, maar je nog wel in staat bent om te praten en je niet overmatig zweet? Je lichaam maakt dan endorfines aan. Dit zijn chemische stofjes die stress bestrijden. Daardoor denk je stukken positiever en voel je je veel fijner en vrolijker. Daarom is bewegen goed tegen stress.

3. Je krijgt meer energie

Maar er is meer. Want, beweeg je op gezette tijden? Dan zet je je lichaam aan het werk. Je spieren spannen zich aan. Je hart en longen werken op volle toeren. Je boost je bloedsomloop en krijgt meer zuurstof binnen. En echt… dat doet je goed. Stress of geen stress. Je stemming verbetert, conditie gaat vooruit en je hebt veel meer energie.

4. Je slaapt verbetert

Spanningen beroven je van je nachtrust. Je ligt dan eindeloos te piekeren en te malen over van alles en nog wat: werk, relatie, kinderen…. Uiteindelijk val je in een onrustige slaap en wordt moe wakker. Neem je echter de tijd om geregeld te bewegen? Dan ontstress je en dat helpt je om beter te slapen. Je maakt immers je geest leeg en je spieren ontspannen. Dat maakt dat bewegen goed tegen stress is. Trouwens, ook ontspanningsoefeningen doen voor je naar bed gaat, is een prima manier om je slaap te verbeteren.

5. Je vergroot je zelfvertrouwen

Beweeg je met regelmaat? Dan houd je je lichaam in vorm en conditie. En dat geeft een fijn gevoel. Niet alleen voel je je fitter, maar je ziet er eenvoudigweg ook goed uit. Je straalt en blaakt van de energie. Het draagt bij aan je zelfvertrouwen en dat is de reden waarom bewegen goed tegen stress helpt.

6. Je leeft in het nu

Leven in het hier en nu, is nog een argument waarom bewegen goed tegen stress is. Immers, als je aan sport doet dan heeft dat al je aandacht. Je richt je helemaal op je lichaam: je ademhaling en de bewegingen die je maakt. Je bent dus niet met eergisteren, morgen of volgende maand bezig. Je aandacht is in het hier en nu. Daardoor verminder je je stress en krijg je rust.

7. Je gaat gezonder eten

Doe je regelmatig aan beweging? Dan heeft dat ook z’n weerslag op je eetpatroon. Want, lichamelijke inspanning kost energie en vraagt om goede en voedzame voeding. Daardoor maak je gezondere keuzes en die zijn net zo belangrijk als regelmatig bewegen.

Samenwerking met Bfit013, sportschool in Hilvarenbeek, 10% korting

Omdat bewegen zo goed is om te ontstressen werkt Coachpraktijk Irene Bex samen met Bfit013 in Hilvarenbeek. Bfit013 is een kleinschalig sportbedrijf met hart voor persoonlijke aandacht en toegespitste trainingen.

Bij Bfit013 zit je nergens aan vast: je kunt per maand opzeggen en zij vragen geen inschrijfgeld. Zij leggen vooral de aandacht op PERSOONLIJKE begeleiding, op jouw individuele niveau. Wat heb jij nodig? Waar wil jij graag aan werken? Bel of mail voor een gratis, ongedwongen kennismakingsgesprek, waarbij jullie met een kopje koffie erbij rustig eens samen bespreken wat jij nodig hebt en waarin zij jou kunnen helpen. De  trainers staan klaar voor je!

Actievoucher

Klanten en cliënten krijgen maar liefst 10% korting OP ALLE ABONNEMENTEN EN PERSONAL TRAINING-TRAJECTEN!

Vraag naar de actievoucher bij Coachpraktijk Irene Bex en zet je eerst stap naar minder stress, meer energie, rust en balans! 

Coachpraktijk Irene Bex

onthaasten | ontstressen | ontplooien

Heb je een vraag over dit onderwerp?

Ken jij iemand voor wie dit onderwerp interessant kan zijn, deel dit bericht dan gerust. Heb jij ook zo’n inspirerend verhaal, deel het gerust hieronder 😉  Reageren of heb je een vraag? Neem dan contact op of laat een reactie hieronder achter.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *