Steeds meer mensen ‘blijven hangen’ in een baan die wel goed betaalt, maar niet heel leuk is. Uit onderzoek blijkt zelfs dat 70% van de mensen niet blij wordt van het werk dat ze doen. Het houdt ze vaak bezig, ze hebben het er regelmatig over en het kost ze veel energie. En doordat ze ‘blijven hangen’ staat hun ontwikkeling stil, waardoor ze vast kunnen lopen. En er jaar na jaar niets verandert.

Herken jij deze gedachten?

  • Ik wil wel qua werk iets veranderen, maar ik heb geen idee hoe ik dit kan aanpakken zonder mijn hele leven overhoop te gooien
  • Ik wil wel graag uitzoeken wat bij mij past, maar dat vind ik spannend
  • Ik wil wel een andere baan, maar die onzekerheid van een nieuwe baan houdt mij tegen
  • Anderen lijken makkelijk van functie of baan te veranderen, maar daar ben ik niet zo goed in

Stel je eens voor

Stel je eens voor dat je elke dag je bed uit zou springen en fluitend naar je werk zou gaan. Dat je elke dag bezig kunt zijjn met dat wat je het allerliefste doet . Dat je van binnen voelt, dat deze baan/functie aan bij jou past op dit moment. Omdat je er kunt leren en jezelf ontwikkelen. Dat je het gevoel hebt dat het zinvol is wat je doet. Dat het je in staat stelt om in je vrije tijd ook de dingen te doen waar je energie van krijgt. En dat je met voldoening thuiskomt. Moe, maar voldaan. Hoe zou dat voor je zijn?

Zet nu jouw eerste stap

Twijfel niet langer en maak korte metten met de negatieve gedachten die jou niet verder brengen. Pak de regie over je eigen leven weer in handen. Wij geloven dat er voor iedereen een functie/baan is die bij hem/haar past. Dat je ‘uit’ een baan kan groeien, net zoals je uit jouw jas kunt groeien. Je hebt gewoon een nieuwe ‘jas’ nodig waar jij weer in verder kan groeien, jouw kwaliteiten meer kunt inzetten en gewoon kunt doen waar jij blij van wordt.

Loopbaanbegeleiding

We helpen jou steviger in je schoenen te staan, zodat je met vertrouwen stappen kunt zetten naar een andere baan of functie. Samen met een loopbaancoach begeleiden wij jou om uit jouw vicieuze cirkel te komen. Het enige wat jij hoeft te doen is een vrijblijvend kennismakingsgesprek te maken, zodat wij jou kunnen helpen met het maken van een nieuwe keuze op het gebied van jouw werk.

We kijken er naar uit om jouw wensen, talenten en mogelijkheden samen met jou te onderzoeken en te ontdekken waar jouw kansen, kwaliteiten en obstakels liggen. 

Meer informatie over onze Loopbaanbegeleiding

Coachpraktijk Irene Bex

onthaasten | ontstressen | ontplooien

Inspiratiemail

Was deze blog interessant voor je? Meld je dan aan voor mijn Inspiratiemail en ontvang 6x per jaar gratis praktische tips en inspiratie over persoonlijke ontwikkeling voor meer rust, energie, rust, werkplezier, zelfvertrouwen en balans. 

Heb je een vraag over dit onderwerp?

Ken jij iemand voor wie dit onderwerp interessant kan zijn, deel dit bericht dan gerust. Reageren of heb je een vraag? Neem dan contact op of laat een reactie achter.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *